Isztambuli utcák

»

Áprilisban Törökországban jártunk. Pár napot töltöttünk ott pihenésképpen, de ettől függetlenül nem hagytam otthon a fényképezőgépem. Kitűzött cél volt, hogy a túrista fotók mellett értékes képeket is elhozzak, egy számomra új, a streetphoto stílusában.

Ebben a kisebb válogatásban szeretném megmutatni Isztambul utcáit az én lencsémen keresztül.

 

Már a replülőtéren elkezdtem a fényképezést. Isztambul új reptere nagyon sok izgalmas formát és érdekes hangulatot ad.

 

 

 

 

 

A városban a tömegközlekedési eszközöket használtuk, alapvetően tiszta helyekkel, utcákkal és terekkel találkoztunk.

 

 

 

 

Nekiindultunk hát a városnak, naponta több 10 km gyaloglás, nézelődés. Meg is lett az eredménye, többféle utcakép is lencsevégre akadt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztán merészebb lettem és kezdtem olyan képeket is készíteni, amin több ember van. Sikerült igazi életképeket is a memóriakártyára rögzíteni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fényképeztem a közlekedési eszközöket kívülről és belülről is. Érdekes volt látni, hogy a belvárosban a villamos az emberektől 10-20 centire suhan el. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Isztambulban bárhova nézel vagy egy török zászlót látsz vagy egy mecsetet. Sok esetben mindkettőt egyszerre. A nagyobbnál nagyobb zászlók és épületek igazán szép látványt nyújtanak séta közben. Készítettem azért pár tájképet is az utcai fotók mellett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kb. 400 elkészült képet itt sajnos nem tudom megosztani, úgyhogy már csak párat mutatnék. Ezek valahogy személyes kedvenceimmé váltak. Nem mintha a többi nem lenne az, de ezekben úgy érzem még azon felül is van egy plusz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem utazási blogger vagyok, de azt mondhatom, hogy megéri elutazni Isztambulba.

Ilyen fotókat szeretnél Te is?