Űrnemzedék - I. Hazai Űrkongresszus

»

2024 június elején az I. Hazai Űrkongresszuson fotóztam két kiváló kollégámmal, Szebényi Évával és Peka Rolanddal. Az Orion Űrnemzedék Alapítvány kért fel ennek a rendezvénynek a fotózására, amit nagy izgatottsággal vártam és lelkesen teljesítettem, hiszen nagy emberek is részt vettek az eseményen, úgy, mint Jim Christensen (USA), a NASA volt oktatási igazgatója, Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós, és a két HUNOR programban kiválasztott kutatóűrhajós, Kapu Tibor és Cserényi Gyula is.

Néhány rendezvényfotót szeretnék most mutatni nektek, bemutatva, hogyan is zajlott az első űrkongresszus Balatonfüreden.

 

Mindig izgalmas dolog részese lenni a kezdeteknek, nem lehet pontosan tudni, hogy mi vár az emberre. Mondhatnánk azt, hogy ez csak egy újabb rendezvény fotózása, de ez mégis több volt annál. Híres, okos emberek, világhírű elmék voltak az előadók között és a színpadon. A megnyitó rendezvény méltó módon adta meg a kellő löketet az eseményeknek.
Fenyőfalvi Anett, az Orion Űrnemzedék Alapítvány elnöke beszélt először, majd sorra jöttek az űrkutatást méltatók.

 

 

 

 

 

 

Szép számú érdeklődőt vonzott a rendezvény, a résztvevők száma a teltházhoz közelített.

 

 

 

Az esemény megnyitóján egy páratlan, jó értelemben hátborzongató performansz is bemutatásra került, ahol egy űrhajóst láthattunk repülni a csillagok között.

 

 

 

Végül Darth Vader Nagyúr is megjelent pár rohamosztagossal. Olyan nagy a világűr, hogy az ember gondolatai óhatatlanul beindulnak és elrepítik a sci-fi világa felé is. Kiváló ötlet volt a szervezőktől, hogy lazítva a feszes kereteken ezt a szálat is becsempészték a kongresszus keretei közé.

 

 

 

 

Az űrtechnika az egyik legfejlettebb technika a világon. A precizitás, a mérnöki tudás a legmagasabb ismereteket követeli meg. Ehhez méltóan a kiállítók és a rendezvényt kiszolgáló elemek is magas minőséget hoztak Balatonfüredre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rendezvényt nagy sajtóérdeklődés is kísérte. Több neves hazai médium is részt vett a tudósításokban. Páran tőlem is kértek képet a sajtóanyagukhoz. Egyik fotómat például a Telex cikkében is megnézhetitek ide kattintva.

 

 

 

 

 

 

 

Természetesen készítettem pár hangulatképet is, ez számomra nagyon fontos a rendezvényeken.

 

 

 

 

 

 

 

Délután pedig elérkezett a nap fénypontja: Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós, és a HUNOR program két kiválasztottja, Kapu Tibor és Cserényi Gyula meglátogatták a 44 éve Berci bácsi által ültetett fát a balatonfüredi Tagore sétányon. A rövid séta aláírásgyűjtéssel és szelfik készítésével kezdődött.

 

 

 

 

 

A rendezvény végül egy űrhajós panelbeszélgetéssel zárult.

 

 

Ezúton szeretném megköszönni a rendezvény szervezőinek a felkérést és a kollégáimnak a lelkes és lelkiismeretes munkát. Úgy gondolom, egy kerek képsorozattal sikerült összefoglalni a nap eseményeit a jövő számára.

Ilyen fotókat szeretnél Te is?